Rafinăria Petromidia amendată cu 100.000 de lei

Garda de Mediu Constanţa a anunţat astăzi că a amendat Rafinăria Petromidia din Năvodari cu 100.000 de lei pentru că nu a luat măsurile necesare privind prevenirea poluării în timpul lucrărilor de revizie ca urmare a exploziei din 2 iulie anul acesta, potrivit unui comunicat al instituției.

”Pentru solutionarea unor petitii transmise instituției noastre în perioada 13.07.2021-20.07.2021 de către cetățenii din Năvodari, comisarii Gărzii Naționale de Mediu Comisariatul Județean Constanța au efectuat verificări pe platforma industrială Petromidia unde se desfășurau în lucrări de revizie – curatare instalații rafinare ca urmare a incidentului produs în data de 02.07.2021. S-a constatat ca în timpul efectuării lucrărilor de reparații/revizie nu s-au luat măsurile necesare pentru prevenirea poluării, iar pentru neconformitățile constatate s-a aplicat sancțiune contravențională, conform prevederilor Legii 278/2013 privind emisiile industriale, art. 11, litera a în valoare de 100 000 lei”, se arată în comunicatul Gărzii de Mediu .

Rafinăria Petromidia a mai fost amendată de Garda de Mediu Constanța cu 50.000 de lei în urma incendiului soldat, în final, cu trei decese.

„Comisarii GNM – CJ Constanţa au constatat că nu au fost respectate prevederile art. 5, alin. (1), lit.a din Legea nr. 59/2016 privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanţe periculoase, fapt pentru care a fost aplicată sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 50.000 lei. De asemenea, au fost impuse măsuri referitoare la identificarea factorilor care au condus la declanşarea incendiului şi refacerea documentelor impuse prin actul normativ menţionat anterior, în vederea evitării producerii în viitor a unui alt accident. La această dată este în desfăşurare o anchetă pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea accidentului, urmând ca organele de cercetare să se pronunţe la finalizarea acestei”, a mai precizat Garda de Mediu Constanţa.

Numărul persoanelor decedate în urma evenimentului de la Rafinăria Petromidia a ajuns la trei, după ce doi muncitori care au suferit arsuri au murit la clinica din Germania unde fuseseră transferaţi.

Dacă ai un subiect care poate deveni știre, nu ezita să ne dai un mesaj pe adresa de e-mail: [email protected] sau pe WhatsApp la numărul de telefon +40736987594. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments