România din nou îndoliată. A murit scriitorul Nicolae Pârvulescu

În ultima vreme, România a primit multe lovituri în ceea ce privește pierderi omenești. Tot mai multe persoane celebre, care au scris istorie au plecat din această lume. Aseară un cunoscut profesor și istoric literar s-a stins din viață la 79 de ani.

România este din noi îndoliată, după ce a mai pierdut o persoană extrem de importantă, care a uimit cu abilitățile sale de-a lungul timpului. Ieri a plecat din această lume și Nicolae Pârvulescu, profesor, istoric literar și scriitor, la vârsta de 79 de ani.

Nu se cunoaște cauza exactă a decesului scriitorului, iar familia nu a făcut declarații în acest sens. Anunțul trist a fost făcut de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova, care a postat un mesaj important pe rețelele de socializare. Reprezentanții au vorbit despre meritele notabile ale scriitorului, dar și despre activitatea sa bogată din literatură și cea didactică.

Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova deplânge trecerea în nefiinţă a colegului nostru Nicolae Pârvulescu, distins profesor, istoric literar şi scriitor de talent. Sincere condoleanţe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească!” Născut pe 10 iulie 1942 în comuna Sălcuța – Dolj, Nicolae Pârvulescu a fost absolvent al Facultății de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti (1960-1965), unde i-a avut profesori pe Tudor Vianu şi George Călinescu. A fost inspector şcolar de limba şi literatura română în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, iar din 2007 a devenit membru al Uniunii Scriitorilor din România.”, notează Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova.

Nicolae Pârvulescu a debutat editorial cu romanul  “Aniversare” în 1982, după care a publicat “Fotoliul vacant”, primul volum a apărut în 1986, iar al doilea în 1990. Ambele au făcut furori și i-au adus mare succes. Mai apoi, în 1995 a publicat un volum de exerciţii gramaticale pentru examenele de admitere, iar în 2017 “Academie Agramată”, lucrări apreciate de tinerii care se pregătesc pentru examen și care intră în folosința oamenilor și acum.

Noi, Abstract News, spunem Sincere Condoleanțe familiei!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments