Românii care folosesc telefonul mobil când traversează strada ar putea fi amendaţi

Un proiect de lege lansat ieri, 14 aprilie 2021 de Ministerul Afacerilor Interne prevede ca românii care folosesc telefonul mobil când traversează strada să fie amendaţi.

Proiectul de lege aduce, practic, o modificare a legislaţie în vigoare, termenul exact folosit fiind ca pietonii să fie penalizaţi când „efectuează activități de natură a le distrage atenția atunci când se angajează în traversarea drumului public„.

Noua prevedere are scopul de a proteja pietonii, mulţi având de suferit după ce au fost loviţi de maşini în momente în care nu erau atenţi tocmai pentru că utilizau telefoanele mobile.

Noua prevedere arată că telefoanele nu trebuie să fie folosite sub nicio formă când se efectuează traversarea unei străzi, astfel că ar putea fi amendaţi atât cei care vorbesc la telefon sau cei care scriu mesaje, cât şi cei care ascultă muzică la telefon sau folosesc anumite aplicaţii precum Google Maps.

Amenzile ar urma să ajungă până la 4.500 de lei, respectiv până la aproape 1.000 de euro.

457 de pietoni au murit şi aproape 1.300 au fost răniţi în urma unor accidente produse, în perioada ianuarie 2019 – septembrie 2020, din cauza neatenţiei pietonilor.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments