Șapte tineri au mers la scăldat la Filipești. Cinci dintre aceștia au murit

Cinci adolescenți au murit duminică seară după ce au mers să se scalde în apele Siretului și nu au mai putut să iasă la suprafață. Aceștia făceau parte dintr-un grup de şapte prieteni care veniseră din judeţul Neamţ într-o localitate din Bacău.

Cei doi tineri rămaşi în viaţă au chemat ajutor prin 112, însă salvatorii n-au mai putut face altceva decât să scoată la suprafaţă trupurile neînsufleţite ale celor cinci prieteni ai lor.

Familiile adolescenţilor, dar şi martorii au aşteptat ore în şir pe malul Siretului un semn de la salvatori. Mai multe echipaje de pompieri, medici dar şi scafandri din Neamţ şi Bacău au sosit de urgenţă în comuna băcăuană Filipeşti, unde tinerii veniseră la scăldat. Şapte au intrat în apă. Doar doi au mai ieşit la suprafață.

Potrivit ISU Bacău, pompierii au scos pe rând din apă cei cinci copii care s-au înecat în râul Siret. Echipajele medicale de la fața locului le-au aplicat manevre de resuscitare, însă fără succes. Este vorba de doi tineri cu vârsta de 14 ani, doi cu vârsta de 17 ani și unul de 18 ani.

Poliţiştii au deschis un dosar de ucidere din culpă pentru a stabili circumstanţele în care s-a petrecut tragedia. Familiile celor cinci tineri se pregătesc acum de înmormântare.

D.N.

Articole postate de acest autor

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments