Se va putea merge la slujba de Înviere. Iată care sunt regulile.

După întâlnirea de azi, 25 martie 2021, avută cu reprezentanții cultelor religioase, Premierul României, Florin Cîțu a anunțat că ”soluția spre care se merge este o adaptare la intervalul orar al restricțiilor privind circulația, astfel încât credincioșii să poată participa fizic la slujba de Înviere sau la sărbătorile proprii a fiecărui cult religios, cu condiția respectării regulilor de siguranță sanitară”.

Am avut astăzi (joi) o întâlnire extrem de utilă cu reprezentanții cultelor religioase din România. Am discutat soluții pentru ca, anul acesta, fiecare credincios care întâmpină în perioada următoare Sărbătorile Pascale, sau alte ritualuri religioase specifice cultului din care face parte, să o facă în condiții de siguranță sanitară. Am ascultat cu toată deschiderea propunerile reprezentanților fiecăruia dintre culte în ceea ce privește stabilirea unor derogări de la restricțiile actuale de circulație pe timp de noapte, strict pentru aceste sărbători. Soluția spre care mergem este să adaptăm intervalul orar al restricțiilor de circulație, astfel încât credincioșii să poată participa fizic la Slujba de Înviere sau la sărbătorile proprii fiecărui cult religios, evident, cu condiția respectării regulilor de siguranță sanitară – a declarat premierul.

Un alt subiect important abordat în cursul întâlnirii a fost legat de o serie de modificări, pe care reprezentanţii cultelor le consideră necesare, în privinţa regulilor actuale de înmormântare a persoanelor decedate din cauza infectării cu noul coronavirus. În colaborare, vom adapta aceste norme, pentru a da posibilitatea de oficiere a slujbelor de înmormântare cu respectarea voinţei familiei decedatului şi a ritualurilor cultului de care aparţine. Întâlnirea de astăzi de la sediul Guvernului a evidenţiat că, prin dialog şi parteneriat între autorităţile publice şi cultele religioase, deciziile care sunt luate pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 răspund atât nevoilor de protejare a sănătăţii publice, cât şi celor religioase ale credincioşilor, – a fost descrierea unei postări de astăzi de pe o rețea de socializare.

Deschiderea tuturor oficialilor pentru buna, ordonata și buna desfășurare a Slujbei de Înviere, cașşi a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfășura normal, a transmis joi Patriarhia, după discuții pe această temă desfășurate la Guvern. Elementele concrete referitoare la organizarea și desfășurarea Slujbei de Înviere din acest an vor fi comunicate de Patriarhia Română și de autorități imediat după ce vor fi stabilite de comun acord la nivel de detaliu.

D.N.

1 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments