Șofer înregistrat cu o viteză amețitoare pe autostrada A1. Avea în mașină doi copii care nu erau în scaune speciale

Polițiștii de la Brigada Autostrăzi au depistat în această după amiază un şofer care circula pe autostrada A1, pe tronsonul cuprins între Râmnicu Vâlcea şi Deva, cu viteza amețitoare de 243 de km/h. Pasageri în maşină au fost doi copii, care nu erau aşezaţi regulamentar în dispozitive speciale de protecţie. Şoferul a rămas fără permis pentru 150 de zile şi a fost amendat cu aproape 4000 de lei.

Mașina condusă de bărbatul de 35 de ani din localitatea sibiană Dobarca a fost înregistrată în jurul orei 12:40 de aparatul Radar, la kilometrul 270, în zona localităţii Sălişte, pe sensul Deva – Sibiu. Viteza cu care circula era de 243 km/h, în condiţiile în care viteza maximă admisă pe acel tronson este de 130 km/h.
Şoferul nu a respectat semnalul poliţistului rutier de oprire în trafic, reuşindu-se oprirea acestuia după o distanţă de aproximativ 16 kilometri, transmite IPJ Sibiu.
Cu ocazia opririi s-a constatat faptul ca bărbatul nu purta centura de siguranţă şi transporta 2 copii minori fără dispozitive de fixare (scaun de copil sau înălţător). Împotriva conducătorului auto s-a dispus măsură tehnico-admistrativă de reţinere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioada de 150 de zile,  fiind aplicată şi amendă în valoare de 3.480 lei.” – menționează polițiștii sibieni.
Mai mult, şoferul a fost sancţionat contravenţional şi pentru nepurtarea centurii de siguranţă şi pentru transportarea minorilor fără dispozitive de siguranţă. Acesta a fost testat privind conducerea sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, rezultatele fiind negative.
D.N.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments