Tânăr din Focșani salvat de către polițiști din a-și lua viața: ”Orice secundă contează!”

Un tânăr din Focșani a fost salvat în ultimul moment de la moarte de către de doi poliţişti şi un elev. Alertați de un apel disperat al bunicii tânărului. Nu mare le-a fost mirarea polițiștilor când au descoperit pe profilul de social-media al tânărului că își postase înainte cu 15 minute un mesaj de adio. Datorită vârstei comune dintre polițist și victimă, acesta a reușit să-l aducă la un punct comun, spunându-i că viața e frumoasă și că merită trăită.

Eduard, elev al Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina a povestit printr-un mesaj pe Facebook toată întâmplarea petrecută de el, împreună cu cei doi colegi ai săi, Marius și Ionuț. Aceștia au reușit în ultima secundă să salveze viața tânărului, după ce au fost alertați prin apel la 112 de către bunica băiatului care nu îi răspundea la telefon și îl știa cu gânduri suicidale. Eduard povesteşte cum s-a desfăşurat intervenţia, dar şi cum a reuşit să alunge, fie şi pentru scurt timp, gândurile negre ale bărbatului.

Cum s-a desfășurat intervenția

„Tocmai ce terminasem o intervenție … o altercație între mai multe persoane. Eram cu colegii mei în autospecială și auzim pe stație … Mergeți repede pe strada … municipiul Focșani. O doamnă a sunat că nu poate lua legătura cu nepotul ei, știindu-l cu gânduri suicidare. Am pornit către adresa cu pricina, iar pe drum m-am gândit să verific dacă tânărul are cont de socializare pentru a-i cunoaște puțin <<profilul>> în caz că reușim să discutăm cu el. Cu doar 15 minute înainte să primim cazul prin 112, tânărul postase pe rețeaua de socializare un mesaj în engleză despre suicid. 5 minute a durat și deja eram în fața apartamentului, dar niciun răspuns din interior. Marius, tutorele meu, a primit acordul de la bunica tânărului pentru a pătrunde în forță … orice secundă conta! În câteva momente ușa era dizlocată! Odată intrați în apartament, l-am putut observa pe tânăr aflat în poziția șezut și într-o stare de semiconștiență. Colegii mei, Marius și Ionuț, i-au acordat primul ajutor, ulterior fiind preluat de cadrele medicale. Am apucat să stau de vorbă cu el și să-i reaminteasc cât de frumoasă este viața, în special la această vârstă. Acolo a fost acel click care l-a făcut să purtăm o discuție liberă … vârsta noastră!

Munca de poliție, din exterior, se vedea a fi mai simplă, dar ea implică foarte multă atenție, răbdare și curaj, pentru a face față situațiilor. Primele intervenții au fost cu foarte mari emoții, dar, datorită colegilor, am învățat să mă consider suficient de capabil pentru început. Sunt multe de învățat, dar pentru asta m-am înscris! Iubesc ceea ce fac!, spune Eduard, în mesajul postat pe pagina de Facebook a Poliţiei Române.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments