Un copil a fost refuzat la botez în Suceava pentru că părinții nu erau căsătoriți

Un bebeluș din Suceava care urma să fie botezat a fost refuzat până acum de 2 preoți. Motivul? Părinții nu sunt căsătoriți. Primul preot la care au mers le-ar fi spus părinților că nu le poate boteza copilul pentru că nu au ales un nume de sfânt pentru acesta, nu sunt cununați și că naşii sunt prea tineri. Părinții au mers mai apoi la ÎPS. Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care încearcă să dea de urma celor doi preoți.

Al doilea om al bisericii, le-ar fi motivat părinților refuzul că nu ar vrea să intre în conflict cu primul preot. Totuşi, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei susţine că tot ce au primit a fost un email, la secţiunea „răspunsul ierahului” şi au trimis răspuns către expeditor pentru a afla mai multe detalii ca numele preoţilor şi parohiile în care slujesc.

Acesta a mai spus că dacă se confirmă că acest lucru s-a întâmplat în judeţul Suceava, cei doi preoţi riscă doar o mustrare. Totuşi, răspunsul înaltului ierarh a fost că niciun preot nu poate să refuze botezul unui copil.

Niciunui copil nu îi poate fi refuzată Taina Sfântului Botez, indiferent de condiţiile în care a fost născut. Dacă cele despre care faceţi vorbire s-au întâmplat în judeţul Suceava, respectiv în Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, vă rugăm să ne spuneţi, pentru a lua măsurile ce se impun. Sărbători cu bine!, a transmis ÎPS Calinic.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments