Un MiG s-a prăbușit în Mureș. Pilotul a supraviețuit datorită catapultării

Un avion de tip MiG 21 LanceR aparținând Ministerului Apărării Naționale s-a prăbușit în județul Mureș. Pilotul a reușit să se catapulteze și a scăpat cu viață. El a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul din Târgu Mureș.

Conform Inspectoratului General al Aviației și Ministerului Apărării Naționale, pilotul aeronavei a fost transportat cu un elicopter SMURD la cel mai apropiat spital din Târgu Mureș, acesta în cele din urmă aflându-se într-o stare stabilă și este cooperant cu medicii.

Avionul efectua un zbor de instrucție și decolase de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii. Pilotul s-a catapultat, păstrându-și conștiența însă acuza dureri în zona lombară, din acest motiv fiind solicitat un elicopter SMURD.

Aeronavele MiG din dotarea MApN sunt fabricate de ruși și sunt foarte vechi. La începutul acestui an, MApN anunța că toate aeronavele de acest tip au intrat în reparații.

În urmă cu doi ani, în timpul unui spectacol aviatic, un alt MiG 21 LanceR s-a prăbușit. Atunci, pilotul din păcate, a decedat.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a vedea ce a dus la acest accident aviatic.  Până la aflarea motivului prăbușirii aeronavei, toate avioanele de acest tip rămân la sol.

O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14:30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită. 

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului.

Vom reveni cu informații, de îndată ce acestea vor fi disponibile”. – a transmis MApN. 

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments