Un poștaș din Argeș care și-a însușit pensiile oamenilor este trimis în judecată. Ce prejudiciu a adus

Un poștaș din Argeș și-a însușit 150 de pensii, alocaţii şi ajutoare sociale ale cetățenilor din comuna Călinești. Ancheta pe numele acestuia a început după ce în martie 2021 poștașul nu a virat 150 de pensii, asigurări sociale, alocaţii, ajutor social, pensii handicap, alocaţii susţinere. În schimb, bărbatul de 49 de ani şi-a însuşit banii, în cuantum total de 48.120 de lei, suma nefiind recuperată de la el. Prejudiciul imens a fost achitat de Poșta Română.

Potrivit IPJ Argeș, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, au finalizat cercetările iar dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de trimitere în judecată.

 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals intelectual, conform art. 295 și 321 din Codul Penal.
Din cercetări s-a stabilit că în cursul lunii martie 2021, un bărbat de 49 de ani, din Călinești, având calitatea de factor poștal, și-ar fi însușit un total de 150 de mandate poștale de diferite categorii (pensii, asigurări sociale, alocații, ajutor social, pensii handicap, alocații susținere).
Prejudiciul cauzat este de 48.120 de lei, care a fost achitat de către Compania Națională de Poșta Română către beneficiarii mandatelor poștale, care s-a constituit parte civilă.
Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de trimitere în judecată.” – transmite IPJ Argeș.

Poștașul semna dovezile de livrare și nu livra mandatele poștale/corespondența. Cazul a ajuns în atenția polițiștilor după ce o persoană care nu a primit alocația a sesizat către Oficiul Poștal Județean, care a găsit nereguli și a sesizat poliția. Surse din anchetă susțin că acesta se află în acest moment sub măsura preventivă a controlului judiciar.

B.L.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments