Un tren CFR a luat foc în Bihor. Reacția lui Sorin Grindeanu

În această dimineață, la ora 06:25, un tren Regio 3111 plin cu călători care mergea pe ruta ruta Arad-Oradea a luat foc în județul Bihor, la intrarea în stația Oradea Vest. Cei 20 de călători au părăsit singuri cele două vagoane, neexistând victime.

”CFR Călători informează că în această dimineață la intrarea în stația Oradea Vest s-a produs un incendiu la trenul Regio 3111 Arad – Oradea, fiind afectate ambele automotoare. Cei 20 de călători și personalul feroviar sunt în siguranță, trenul fiind complet evacuat.Cauzele care au generat incendiul vor fi stabilite de comisia de cercetare.CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere.” – informează CFR călători printr-un comunicat de presă.

Reacția lui Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu a transmis printr-un comunicat de presă că în ultimii 25 de ani în România nu s-a cumpărat nici măcar o garnitură de tren însă 161 de trenuri noi se află în procedură de achiziție: ”E o problemă pe care nu o avem noi că ţară în ultimul an sau în ultimii doi ani. De peste 25 de ani în România nu s-a cumpărat nicio garnitură nouă. 161 de garnituri sunt în achiziţie, primele vor veni în această toamnă. Nu poţi să ai pretenţii de condiţii europene când timp de peste 25 de ani nu s-a cumpărat niciun tren nou. Toate aceste achiziţii se fac în perioada următoare, urmând că derularea contractelor să se desfăşoare pentru cele 161 de trenuri noi.

De asemenea, ministrul a mai punctat și despre investiţiile în infrastructura feroviară: ”Cea de-a doua componentă este cea de investiţii în infrastructură feroviară. În vest aceste investiţii se vor derula în anii viitori pe finanţări asigurate fie de programe operaţionale, fie de la PNRR. Săptămâna trecută am fost şi la centură şi am vizitat şi şantierele CFR dintre Arad şi Simeria. Undeva la jumătatea anului 2024, de la Curtici la Sighişoara vom avea linie modernizată, deci se va putea circula cu 160 km pe ora. După ce vom achiziţiona noile garnituri lucrurile vor ajunge la normal.

A.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments