Avionul special de repatriere a românilor rămași blocați în Maroc a aterizat în această seară în București

În această seară cei peste 120 de români care au rămas blocați în Maroc după ce zborurile s-au suspendat din cauza noii tulpini Omicron, au ajuns acasă. Avionul care i-a repatriat a aterizat pe Aeroportul Otopeni în jurul orei 21:00. Cu aceeași aeronavă au fost preluați și alți cetățeni europeni.

Zborul special a fost organizat la iniţiativa Guvernului de la Bucureşti pentru repatrierea cetăţenilor români blocaţi temporar în Maroc. Acesta a decolat din Marrakesh la ora 15.00 (ora României), în urma îndeplinirii cu succes a tuturor procedurilor şi formalităţilor necesare, se arată într-un comunicat al MAE.

Potrivit comunicatului MAE, lista de pasageri îmbarcaţi la bordul aeronavei, elaborată ca urmare a demersurilor active ale MAE, prin Ambasada României de la Rabat, inclusiv pe baza solicitărilor de asistenţă consulară primite din partea misiunilor diplomatice ale altor state membre UE acreditate în Maroc, cuprinde 184 de persoane, după cum urmează: 122 de cetăţeni români şi 62 cetăţeni europeni (4 cetăţeni bulgari, 15 cetăţeni croaţi, 2 cetăţeni greci, 22 cetăţeni polonezi, 12 cetăţeni ungari, 2 cetăţeni lituanieni, 4 cetăţeni sloveni şi un cetăţean austriac).

Străinii nu vor fi testați. Ei vor fi lăsați să se îmbarce în curse care să îi ducă în țările lor de destinație, spune Raed Arafat, șeful DSU.

Aeronava care i-a adus pe români din Maroc a aterizat pe Aeroportul Otopeni în jurul orei 21:00.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments