Este a patra zi de acțiuni ale pompierilor români în Grecia. Aceștia fac echipă cu pompierii Moldoveni

Astăzi este a patra zi de acțiuni ale pompierilor români care au sărit în ajutorul Greciei în vederea lichidării incendiilor izbucnite în stat. Astăzi acțiunile vor continua cu 6 mașini de stingere, 2 cisterne și 1 dronă, în zona Spathari. Mașinile cu apă și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor vor fi asigurate de 6 pompieri, instruiți special de IGSU.

Ieri au sosit în Grecia forțe ale Inspectoratului General de Situații de Urgență din Republica Moldova. 25 de pompieri care încadrează 4 autospeciale de intervenție s-au alăturat pompierilor salvatori din România, în vederea sprijinirii acestora în lupta cu incendiile de vegetație și fond forestier care au pus stăpânire pe mai multe zone de pe teritoriul elen.

Autoritățile grecești au rolul principal în coordonarea echipelor de intervenție, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetație.

În cea de-a patra zi, acțiunile de stingere a incendiilor vor continua cu 6 mașini de stingere, 2 cisterne și 1 dronă, în zona Spathari. Totodată, șase pompieri vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.
Alături de ei vor fi pompierii din Republica Moldova, care intervin cu 2 mașini de stingere. În cursul zilei de ieri, forțele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Republica Moldova au sosit în Grecia, în baza de operații a pompierilor militari români. 25 de pompieri care încadrează 4 autospeciale de intervenție s-au alăturat pompierilor salvatori din România, în vederea sprijinirii acestora în lupta cu incendiile de vegetație și fond forestier care au pus stăpânire pe mai multe zone de pe teritoriul elen.
Reamintim faptul că autoritățile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetație.” – este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Inspectoratului General de Situații de Urgență.
IGSU a mai menționat că în mod permanent se menține legătura cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români și moldoveni.
De asemenea, instituția a mai precizat că pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la 6 ore.

Articole postate de acest autor

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments