O copie „Mona Lisa” considerată excepțională scoasă la licitație în Franța

O copie „Mona Lisa” considerată de experții în domeniu a fi excepțională și estimată la 150.000 – 200.000 de euro va fi scoasă la licitație mâine, 9 noiembrie, la Artcurial.

Tabloul, care se presupune că ar fi fost pictat de un reprezentant al Școlii Fontainebleau la un secol după celebra pictură a lui Leonardo Da Vinci, a fost descoperit în urmă cu jumătate de an în inventarul unei familii. Portretul Lisei Gherardini cunoscută ca Mona Lisa este realizat în ulei pe panou din stejar.

Citește și: O maşină s-a izbit de o camionetă şi a luat foc, totul lângă o bază militară americană. O întreagă familie a pierit acolo

Versiunea datează aproximativ din 1600 și este o copie fidelă originalului, ceea ce ”sugerează că artistul e posibil să fi avut acces la «Mona Lisa» a lui Leonardo Da Vinci şi să fi examinat cu atenţie pictura”, scriu experţii de la casa de licitaţii din Paris. Este posibil de asemenea ca această copie să fi fost pictată în același mediu ca „Mona Lisa”.

Citește și: Dublu omor în Fălești, Rep. Moldova. Doi tineri uciși cu ranga

Copia, cu dimensiuni de 74 x 52 centimetri, a fost expusă la Viena şi Bruxelles, înainte de a fi licitată mâine, 9 noiembrie la Paris.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments