Părerea pompierilor Greci despre cei români: ”Sunt de pe altă planetă.”

Pompierii români au avut ieri, 8 august, prima lor misiune în Grecia, în zona Spathari, pe insula Evia. Aceștia au surprins atât localnicii, cât și jurnaliștii sosiți acolo.

Un website grecesc de știri a scris un articol elogios la adresa pompierilor militari români după prima lor intervenţie în Grecia. Jurnaliştii eleni laudă organizarea exemplară, dar şi curajul românilor. Într-un articol intitulat „Pompierii români sunt de pe altă planetă”, jurnaliştii greci îi compară cu „extratereştrii”.

Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii. Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor.În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația. Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd.„, au scris jurnaliştii de la fimes.gr.

România a trimis 108 pompieri şi 23 de autospeciale pentru a ajuta Grecia în lupta cu flăcările.

D.N.

Dacă ai un subiect care poate deveni știre, nu ezita să ne dai un mesaj pe adresa de e-mail: [email protected] sau pe WhatsApp la numărul de telefon +40736987594. 

Articole postate de acest autor

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments