Șase state membre UE, printre care și România, trimit experți în Ucraina pentru a-i ajuta în lupta cu hackerii

Şase state membre UE, printre care şi România, vor trimite o echipă de experţi în securitate cibernetică în Ucraina, pentru a-i ajuta pe aceștia într-un posibil atac cibernetic, a declarat astăzi ministrul adjunct al Apărării din Lituania.

Lituania, Olanda, Polonia, Estonia, România şi Croaţia vor trimite echipa de experţi pentru a ajuta Ucraina într-un posibil atac cibernetic, a precizat ministrul adjunct al Apărării din Lituania, Margiris Abukevicius.
Ucraina ar putea avea nevoie de ajutor pentru a face faţă unor incidente anume sau de sprijin pentru a-şi testa infrastructura în căutarea unor breşe de securitate”, a mai declarat acesta pentru un ziar internațional.
Hackerii militari ruşi s-au aflat în spatele unui val de atacuri cibernetice de tip „Distributed Denial of Services” (DDoS), care au dezactivat pentru scurt timp site-urile băncilor şi instituţiilor guvernamentale ucrainene, au declarat vineri Statele Unite şi Regatul Unit. În schimb, Rusia a dezminţit orice implicare în aceste atacuri.
Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat ieri că experţii cibernetici din Regatul Unit lucrează cu Ucraina pentru a ajuta la protejarea ţării împotriva atacurilor cibernetice din partea Rusiei.
I.P.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments