Suedia va introduce pentru prima dată certificatul verde. Guvernul a spus că nu va fi obligatoriu

Suedia va introduce de pe 1 decembrie un certificat de vaccinare, în premieră, pentru evenimentele cu peste 100 de persoane. Măsura a fost luată ca urmare a creşterii numărului contaminărilor cu COVID-19 în Europa, a anunţat astăzi guvernul suedez.

Ţara a decis de la 1 noiembrie să nu mai testeze persoanele complet vaccinate împotriva COVID-19, chiar în caz de simptome, dar a revenit asupra acestei decizii criticate. Deşi Suedia înregistrează în prezent puţine cazuri de COVID-19, spre deosebire de multe ţări europene, ”nu este izolată de restul lumii”, a subliniat ministrul Sănătăţii, Lena Hallengren, într-o conferinţă de presă.

Prezentarea unui certificat de vaccinare, care fusese recomandat de autoritatea de sănătate publică, îi exclude pe cei mai tineri – guvernul urmând să aleagă între un prag de 16 sau 18 ani.

Aplicarea măsurii nu este obligatorie

Aplicarea măsurii nu este obligatorie, a explicat guvernul. Dar organizatorul unui eveniment cu peste 100 de persoane care nu va aplica măsura va fi vizat de alte măsuri mai stricte.

Restaurantele şi barurile sunt în prezent scutite de prezentarea permisului de vaccinare. Suedia s-a remarcat în criza cauzată de pandemia de coronavirus prin lipsa de izolare şi o strategie bazată mai degrabă pe recomandări decât pe măsuri coercitive, cu utilizarea foarte limitată a măştilor de protecţie în spaţiul public.

D.N.

Articole postate de acest autor

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments