Ziua 6 de acțiuni a pompierilor români în Grecia. Astăzi se acționează în Metochi și Kalyvia

Este ziua 6 de acțiuni ale pompierilor români trimiși în salvarea Greciei. În această dimineață aceștia au fost trimiși în acțiune în localitățile Metochi și Kalyvia. Acțiunile de stingere și intervenție se vor desfășura asemănător celor din celelalte zile, acestea fiind asigurate de 6 mașini de stingere, 2 cisterne și o dronă. Alături de pompierii români sunt și cei moldoveni, care intervin cu două mașini de stingere.

De asemenea, șase pompieri din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență vor avea misiunea de a asigura permanent mașinile de stingere cu apă și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

IGSU a menționat că pe timpul operațiunilor din teren sunt urmăriți permanent parametri (condițiile meteorologice) care pot influența propagarea arderii. Pentru ziua de astăzi, temperaturile se mențin mai scăzute (maxima de 31 grade), iar viteza și direcția vântului au valori similare zilelor trecute.

Instituția a mai asigurat faptul că permanent se menține legătura cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români și moldoveni.

În această dimineață, acțiunile de stingere și protecție ale pompierilor români sunt direcționate în zona localităților Metochi și Kalyvia. Dispozitivul va fi similar celui din zilele trecute, intervenția asigurându-se cu 6 mașini de stingere, 2 cisterne și 1 dronă. Alături de colegii noștri vor fi pompierii din Republica Moldova, care intervin cu 2 mașini de stingere.
Totodată, 6 salvatori din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.
Pe timpul operațiunilor din teren sunt urmăriți, în mod permanent, parametri (condițiile meteorologice) care pot influența propagarea arderii. Pentru ziua de astăzi, temperaturile se mențin mai scăzute (maxima de 31 grade C), iar viteza și direcția vântului au valori similare zilelor trecute.
Reamintim faptul că autoritățile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetație.
În mod permanent se menține legătura cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români și moldoveni.” – este comunicatul postat de IGSU pe pagina oficială de Facebook.
D.N.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments