O pădure din Bacău arde de mai bine de 14 ore. În zonă este și muniție neexplodată din Primul Război Mondial

 

Un incendiu a izbucnit duminică seară într-o pădure din Bacău. Au ars deja 12 hectare și incendiul este încă activ. Intervenția pompierilor este mai dificilă din cauza terenului accidentat și a muniției rămase neexplodate din Primul Război Mondial.

Pompierii băcăuani intervin de peste 14 ore pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit pe fondul forestier al comunei Oituz. Focul a cuprins 12 hectare de pădure și că este vorba despre o pădure predominant de pin.

Intervenția a început duminică, în jurul orei 18.00 și continuă și în această dimineață. La intervenție participă 55 de pompieri, cărora li s-au alăturat voluntari și echipe de intervenție de la ocolul silvic privat Oituz. În această dimineață pompierii vor fi schimbați cu alți 25 de colegi ce vor interveni cu 10 autospeciale de stingere.

Intervenția este dificilă pentru că terenul este foarte accidentat, iar accesul este dificil și periculos, deoarece pe acolo a trecut linia frontului în Primul Război Mondial și se află elemente de muniție rămasă neexplodată. Este periculos dar se iau toate măsurile de intervenție pentru a nu se înregistra victime în rândul salvatorilor.

Vom reveni cu detalii.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments