Ghid editorial Abstract News

Misiunea website-ului Abstract News este de a informa publicul din toată țara cu obiectivitate, acuratețe, promptitudine și responsabilitate. Valorile noastre principale sunt imparțialitatea și independența și vrem să vă înștiințăm că avem obiectivul de a fi cei mai buni și ne dorim să beneficiem de încrederea publicului.

Principiul nostru este de a transmite informații verificate din surse solide și credibile, iar centrul știrilor noastre sunt oamenii. Ne așteptăm ca informațiile transmise de jurnaliștii noștri în mediul online să fie complete: orice subiect pe care îl relatăm are în cadrul știrii toate părțile implicate în acel eveniment, oferind astfel toate informațiile de care are nevoie publicul.

Construim știrile cu ajutorul unor reporteri și redactori capabili să transmită cele mai importante și relevante evenimente pentru publicul românesc, atât la nivel național, cât și local.

Pentru știrile din mediul extern al României, preluăm informații de pe site-uri sigure cum ar fi BBC, CNN sau The New York Times, dar și multe alte site-uri sigure și credibile.

Diversitatea

Abstract News se adresează tuturor românilor de pretutindeni. Știrile noastre acoperă toate domeniile și temele de interes care au importanță pentru viața normală a românilor. Promovăm și respectăm diversitatea. Respingem incitarea la ură, violența, discriminarea, bullying-ul și orice acțiune ilegală care afectează negativ societatea. Recent, jocuri de noroc precum ruletă au câștigat popularitate în rândul românilor. Deși majoritatea se distrează ocazional, unii pot dezvolta dependențe dăunătoare. Ca serviciu media responsabil, încurajăm consumul moderat și informarea despre riscurile implicate.

Reguli de etică

Deși în această perioadă publicul este bombardat de știri false, noi credem că jurnalismul și știrile de calitate se vor impune pe piața românească în ziua de astăzi. Reputația noastră în fața publicului are o valoare inestimabilă. La realizarea unei știri, ne așteptăm ca jurnaliștii noștri să respecte legislația în vigoare în România, să respecte regulile jurnalismului și să dea dovadă de moralitate și profesionalism.

Informațiile din știrile noastre trebuie să aibă la bază surse credibile, verificate în cel puțin trei locuri diferite. De altfel, ne așteptăm ca imaginile primite sau surprinse de jurnaliștii noștri și transmise în mediul online să fie unele dintre cele mai bune, cu o calitate bună, relevante și obiective.

Ținem cont că rețelele de socializare joacă un rol tot mai important inclusiv în munca noastră și urmărim să aplicăm aceleași standarde de înaltă calitate pentru conținutul nostru indiferent de platforma pe care îl transmitem.

Politica de corectare

Obiectivul nostru este ca orice știre aparținând Abstract News să fie transmisă cu acuratețe, dar trebuie să știm că jurnaliștii sunt oameni și că în unele momente le pot scăpa anumite erori, făcute fie din lipsă de informații sau din informații transmise greșit. Abstract News aplică o politică de corecție destinată să reducă drastic numărul unor astfel de erori și să protejeze publicul de o experiență neplăcută la contactul cu informațiile noastre.

Pentru semnalarea unor erori, ne puteți transmite un e-mail pe adresa [email protected], printr-un mesaj pe pagina de Facebook a site-ului nostru, https://www.facebook.com/abstractns sau pe numărul de Whatsapp +40787.689.445 .

Menționăm că monitorizăm în permanență mesajele primite de la public și că preferăm întotdeauna să dăm prioritate publicului în a transmite acest mesaj către jurnaliștii noștri, pentru a lua la cunoștință situația semnalată de dumneavoastră. Vă rugăm să nu vă sfiiți în a ne trimite mesaje, de orice natură.

Verificarea surselor

Ne așteptăm ca jurnaliștii noștri să transmită știrile bazându-se pe informațiile furnizate de surse credibile, serioase și cu reputație. De asemenea, ne așteptăm ca orice informație să fie verificată, iar știrea să exprime opinia tuturor părților implicate într-un eveniment, pentru a oferi publicului o știre completă și relevantă. Conform regulilor jurnalismului, informațiile primite trebuie verificate în cel puțin 4 locuri diferite. Ne dorim ca jurnaliștii noștri să respecte această regulă cu sfințenie, pentru a nu fi necesară intervenția asupra știrii.

În relatarea știrilor folosim ca surse de informație și organizații de știri cu reputație, care aplică aceleași standarde cu ale noastre, pentru a obține o informație credibilă, care să nu altereze adevărul.

Abstract News tratează cu mare atenție situațiile în care sursele vor să își păstreze anonimitatea. În cazurile excepționale, în care identitatea sursei este pusă într-un pericol de natură fizică sau legală, ne angajăm în protejarea anonimității sursei. De fiecare dată, ne vom asigura că informația obținută este credibilă și că publicul este corect informat.