ANM anunță ploi și răcire a vremii

Meteorologii de la ANM au emis vineri după-amiază o atenționare de tip Cod Galben de ninsori și viscol pentru zona montană din Carpații Meridionali și Orientali.

Codul galben intră în vigoare sâmbătă de la ora 18:00 și este valabil până luni la ora 10:00. Avertizarea vizează județele Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Mureș, Harghita, Bacău, Covasna, Brașov, Vrancea, Buzău, Prahova, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj și Hunedoara. Potrivit meteorologilor, în zona Carpaților Orientali și Meridionali la altitudini de peste 1.500 de metri, va ninge local moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70-80 km pe oră, ninsoarea va fi viscolită și vizibilitate va fi redusă sub 100 de metri.

În restul regiunilor, meteorologii anunță că vor fi ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului și răcire accentuată. Atenționarea a intrat în vigoare vineri începând cu ora 13:00 și este valabilă până luni la ora 10:00. În intervalul menționat, vor fi perioade când va ploua în toată țara. Vor fi averse, iar în sudul și sud-estul țării în după-amiaza și seara zilei de vineri cor fi însoțite de descărcări electrice frecvente și izolat va cădea grindina. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20-25 l pe metru pătrat, mai ales în sud, sud-est, centru și în zonele montane.

D.N.

Articole postate de acest autor

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments