COD GALBEN și PORTOCALIU de caniculă valabil astăzi

Autoritatea Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări de COD GALBEN și COD PORTOCALIU de caniculă valabile ieri, 29 iunie și astăzi, 30 iunie. Codul Galben a intrat în vigoare ieri de la ora 12:00 și este valabil până astăzi la ora 22:00. Codul Portocaliu de caniculă a intrat în vigoare de ieri și se menține valabil pe toată perioada zilei de astăzi.

COD GALBEN DE CANICULĂ

Conform meteorologilor, ”în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramureșului și sudul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 21 de grade.

COD PORTOCALIU DE DISCONFORT TERMIC ACCENTUAT

Conform specialiștilor, ”În cursul zilelor de marți și miercuri (29 și 30 iunie), în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, valul de căldură se va intensifica, disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35-38 de grade.

ANM a mai menționat că mâine, 1 iulie, în estul și sudul țării disconfortul termic se va menține ridicat, dar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a țării și se va menține accentuată până la sfârșitul săptămânii.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments