COD GALBEN de furtuni, vijelii și grindină

Autoritatea Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare de COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată ce va intra în vigoare astăzi la ora 13:00 și se menține până la ora 23:00.

Conform meteorologilor, ”în intervalul menționat, local la munte, în Moldova și în Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25-40 l/mp.

ANM a mai menționat și faptul că fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

De asemenea, instituția a actualizat avertizarea de COD GALBEN de caniculă. Avertizarea este valabilă astăzi toată ziua și cuprinde doar partea de sud și sud-vest a țării. Conform meteorologilor, ”în sud-vestul și sudul țării, disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 37 de grade.” De asemenea, aceștia au mai menționat că în sud-vestul țării disconfortul termic se va menține ridicat și în zilele următoare.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments