COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată și de caniculă

Autoritatea Națională de Meteorologie a emis astăzi două avertizări de COD GALBEN de instabilitate atmosferică și caniculă. Prima avertizarea intră în vigoare astăzi la ora 13:00 și rămâne valabilă până la ora 22. A doua avertizare este valabilă de astăzi până vineri.

COD GALBEN de instabilitate atmosferică

Conform meteorologilor, ”local în Moldova, nordul Munteniei și zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp.

COD GALBEN de caniculă

Conform meteorologilor, ”În intervalul menționat în Banat, Crișana, în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul Maramureșului și în sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură se va intensifica, local va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 și 23 de grade.

Meteorologii au mai menționat că miercuri, 7 iulie, disconfortul termic va fi ridicat (valori ITU ce vor atinge sau vor depăși ușor pragul critic de 80 de unități) pe arii restrânse și în sud și centru. Disconfortul termic se va menține ridicat și la sfârșitul săptămânii, pe alocuri la câmpie.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments