COD GALBEN de instabilitate atmosferică în Nordul, Nord-Estul și Centrul țării

Astăzi, 17 august 2022, de la ora 12:00 până la ora 22:00 Nordul, Nord-Estul și câteva județe din Centrul țării se află sub avertizare cu COD GALBEN de instabilitate atmosferică, informează ANM (Administrația Națională de Meteorologie).

Potrivit meteorologilor, ”în Moldova, local la munte, în Maramureș, Transilvania și nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.”

COD GALBEN DE CANICULĂ începând de astăzi până pe 19 august 2022

ANM a mai transmis o avertizare de COD GALBEN, de această dată de caniculă care vizează Vestul, Sud-Vestul și Sudul țării și care va dura de astăzi până pe 19 august 2022.

”Miercuri, joi și vineri (17, 18 și 19 august), în regiunile vestice și sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 38 de grade, cu valori mai ridicate vineri (19 august), spre 39-40 de grade în vest și sud-vest. Minimele nu vor coborî sub 18-21 de grade.”, se arată în comunicatul oficial ANM.

D.N.

Sursă foto : meteoromânia.ro

Articole postate de acest autor

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments