COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată și de caniculă

Autoritatea Națională de Meteorologie a emis astăzi două avertizări de COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată, avertizare care intră în vigoare astăzi de la ora 11:00 și rămâne valabilă până mâine la ora 23:00 și de caniculă care este în vigoare astăzi, mâine și poimâine.

COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Avertizarea de cod galben de instabilitate atmosferică intră în vigoare astăzi la ora 11:00 și se menține valabilă până mâine la ora 23:00 și vizează Nordul Moldovei, nordul și estul Munteniei și zone restrânse din Dobrogea.

Conform meteorologilor, ”în intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, în Moldova, nordul și estul Munteniei și local în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp.

Specialiștii au mai menționat că astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în Crișana, Maramureș și Transilvania.

COD GALBEN de caniculă

Avertizarea de cod galben de caniculă este în vigoare astăzi, cât și mâine și poimâine.

Conform ANM, ”în intervalul menționat valul de căldură se va intensifica în vest și sud-vest, iar disconfortul termic va crește în cea mai mare parte a țării. În Crișana, Banat, în vestul și sudul Olteniei vremea va deveni caniculară, cu temperaturi maxime, luni, de 34-36 de grade, apoi de 37-39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general între 18 și 22 de grade.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments