COD GALBEN de intensificări ale vântului în 27 de județe. Rafalele pot ajunge și până la 100 km/h

Autoritatea Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de COD GALBEN ce vizează fenomene de vânt puternic cu rafale care pot ajunge și până la 100 de km pe oră, pentru 27 de județe. Atenționarea a intrat în vigoare în această dimineață la ora 10:00 și se menține până mâine la ora 10:00.

Conform meteorologilor, ”în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60-80 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali și de Curbură, temporar rafalele vor depăși 90-100 km/h. Local în Oltenia vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60-65 km/h, în special pe parcursul zilei.” De asemenea, ANM a mai precizat că intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar pe parcursul zilei de mâine, intensificările de vânt se mențin în zona înaltă de munte, iar în estul și sud-estul țării vor fi rafale de peste 65-70 km/h.

Pe lângă atenționarea de COD GALBEN, ANM a mai emis și o informare meteorologică care vizează ploi în general moderate cantitativ. Conform ANM, ”în zonele de deal și de munte, în regiunile nordice, centrale și local în cele vestice temporar va ploua și vor fi posibile descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp și mai ales în zonele de munte izolat 30-40 l/mp.” Aceștia au mai precizat că averse și descărcări electrice se vor semnala pe arii restrânse și în regiunile estice.

D.N.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments