COD GALBEN și PORTOCALIU de caniculă, apoi instabilitate atmosferică astăzi.

Autoritatea Națională de Meteorologie a emis astăzi două avertizări de COD GALBEN și PORTOCALIU de caniculă și val de căldură accentuat. Ambele avertizări sunt valabile astăzi toată ziua.

COD GALBEN de caniculă și disconfort termic ridicat

Conform ANM, ”valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local va fi caniculă, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 34 și 37 de grade.

COD PORTOCALIU de caniculă și disconfort termic ridicat

Conform meteorologilor, ”în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj temperaturile maxime se vor situa între 38 şi 40 de grade, iar în sud-vestul Olteniei, izolat se vor atinge 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

Pe lângă cele două avertizări, ANM a mai emis o altă avertizare de COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce va intra în vigoare astăzi la ora 12:00 și se va menține până la 22:00. Conform meteorologilor, ”în intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali, Maramureș și în nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25-40 l/mp.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments