COD GALBEN și PORTOCALIU de caniculă și disconfort termic accentuat. Vizează întreg teritoriul țării

Un nou val de caniculă topește România. Meteorologii au emis astăzi avertizări de cod galben și portocaliu valabile pentru întreg teritoriul României.

Autoritatea Națională de Meteorologie a emis astăzi un cod GALBEN și PORTOCALIU de caniculă și disconfort termic accentuat. Acestea sunt în vigoare astăzi toată ziua și vizează zonele: Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, nordul Crișanei, al Munteniei și Olteniei. ITU va depăși pragul de 80 de unități iar temperaturile maxime se vor situa între 34-37 de grade Celsius.

COD GALBEN de caniculă și disconfort termic accentuat

Sâmbătă (26 august) valul de căldură se va extinde în toată țara. În Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, nordul Crișanei, al Munteniei și Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă  în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 34 și 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 și 22 de grade.” – spun meteorologii.

De asemenea, codul portocaliu vizează o parte mai mică a României, cu precădere Banat, cea mai mare parte a Crișanei, sudul Olteniei și al Munteniei. Ce spun meteorologii: ”În Banat, cea mai mare parte a Crișanei, sudul Olteniei și al Munteniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…38 de grade, iar minimele se vor situa între 19 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.”

D.N.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments