COD GALBEN și PORTOCALIU de ploi. Mai bine de jumătate de țară este vizată

ANM (Autoritatea Națională de Meteorologie) a emis astăzi două avertizări: una cu COD GALBEN iar cealaltă cu COD PORTOCALIU. Ambele sunt valabile de astăzi de la ora 10:00 până mâine la ora 22:00 și vizează mai bine de jumătate de țară.

Sursa foto: ANM

COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ

Conform meteorologilor, de astăzi de la ora 10:00 și până mâine la ora 22:00, în Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Muntenia vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Muntenia. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp.” – transmite ANM.

De asemenea, meteorologii anunță că gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la mijlocul săptămânii viitoare. În regiunile sud-estice disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar în după-amiaza zilei de 21 august indicele temperatură-umezeală ITU va depăși local pragul critic de 80 de unități.

COD PORTOCALIU de ploi abundente

De asemenea, ANM a transmis și o avertizare de cod portocaliu de ploi abundente, ce se menține de astăzi de la ora 10:00 și până mâine la ora 22:00. Din comunicatul ANM, în vestul Carpaților Meridionali, în nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale.

În vestul Carpaților Meridionali, în nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…90 l/mp.” – transmit meteorologii.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments