COD GALBEN și PORTOCALIU de ploi, vijelii și grindină. 20 de județe sunt sub COD PORTOCALIU până mâine dimineață

Autoritatea Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare de COD GALBEN și PORTOCALIU în majoritatea teritoriului țării. Avertizarea de COD GALBEN a intrat în vigoare astăzi la ora 10:00 și se menține până mâine la ora 10:00 iar cea de COD PORTOCALIU intră în vigoare astăzi la ora 12:00 și se menține până mâine la ora 8:00.

Avertizare de COD GALBEN de ploi, vijelii și grindină 

Avertizarea de COD GALBEN de ploi vijelii și grindină a intrat în vigoare astăzi la ora 10:00 și se menține până mâine la ora 10:00. Cuprinde sud-vestul, sudul, centrul și estul țării, conform datelor și imaginilor puse la dispoziție de ANM. Conform specialiștilor, ”în sud-vestul, sudul, centrul și estul țării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25-40 l/mp.” De asemenea, aceștia au mai menționat și că astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul Munteniei.

Avertizare de COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată

Conform ANM, această avertizare intră in vigoare astăzi la ora 12:00 și expiră mâine la ora 8:00. Cuprinde Transilvania, Moldova, zona de  munte, precum și nordul Olteniei și al Munteniei. Potrivit meteorologilor, ”în intervalul menționat local în Transilvania, Moldova, la munte, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 30-40 l/mp și izolat 50-70 l/mp.

 

Articole postate de acest autor

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments