COD GALBEN și PORTOCALIU de vijelii puternice, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină

Autoritatea Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi două avertizări de COD GALBEN și COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. Prima avertizare, de COD GALBEN, a intrat în vigoare astăzi la ora 10 și se menține până mâine la ora 8:00, iar a două avertizare, de COD PORTOCALIU, intră în vigoare astăzi la ora 14:00 și se menține până mâine la ora 6:00.

COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Meteorologii anunță că de astăzi de la ora 10:00 până mâine la ora 8:00 ”vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. Astfel de fenomene vor fi pe parcursul zilei de miercuri (18 august) în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania și în nord-estul Olteniei, iar în noaptea de miercuri spre joi (18/19 august) și în Dobrogea. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp.

De asemenea, ANM mai anunță că astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Pe lângă atenționarea de COD GALBEN aflată deja în vigoare, meteorologii de la ANM au mai emis și o avertizare de COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică temporar accentuată ce va intra în vigoare astăzi la ora 14:00 și se va menține până mâine la ora 6:00. ”În nordul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, precum și local în Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70-90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp și izolat 50-70 l/mp.

D.N.

Articole postate de acest autor

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments