COD PORTOCALIU de furtuni și grindină de mari dimensiuni în 33 de județe

Autoritatea Națională de Meteorologie a emis astăzi două avertizări de cod galben și portocaliu de vreme rea. În marea majoritate a județelor țării sunt așteptate furtuni cu descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni.

COD PORTOCALIU

Conform ANM, de astăzi, 25 iunie 2021 începând cu ora 14:00 până mâine, 26 iunie 2021 ora 6:00 ”în Maramureș, Transilvania, Oltenia, Banat, Crișana, vestul și nordul Munteniei și al Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80-100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35-50 l/mp și izolat, îndeosebi în vest, centru și la munte, 70 l/mp.

COD GALBEN

Conform ANM, începând cu astăzi de la ora 12:00 până mâine, 26 iunie 2021 la ora 23:00 ”instabilitatea atmosferică se va accentua și se va extinde astfel încât în toate regiunile vor fi perioade cu vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp.

D.N.

Articole postate de acest autor

4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments