COD PORTOCALIU de vijelii puternice și grindină în 26 de județe iar alte 11 în COD GALBEN

Autoritatea Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare de COD PORTOCALIU de vijelii puternice, grindină, ploi abundente și o avertizare de COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată și disconfort termic ridicat. 

COD PORTOCALIU

Avertizarea emisă de meteorologi întră în vigoare astăzi de la ora 14:00 și se menține valabil până mâine, la ora 6:00. 

Conform meteorologilor, ”Din după-amiaza zilei de joi (1 iulie) în Moldova, local în Maramureș, Transilvania și la munte, iar spre seară și noaptea și în Muntenia și cea mai mare parte a Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80-90 km/h, grindină și frecvente descărcări electrice. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35-50 l/mp și izolat 60-70 l/mp.

COD GALBEN

Avertizarea de COD GALBEN de  instabilitate atmosferică temporar accentuată, disconfort termic ridicat a intrat în vigoare astăzi la ora 10:00 și se menține așa până mâine la ora 10:00. 

Conform meteorologilor, ”în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25-40 l/mp. Local în regiunile extracarpatice, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

D.N.

 

2 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments