Mai multe rafale de vânt au doborât copaci și au luat acoperişul unei clădiri din Sebeş

Mai multe furtuni au lovit astăzi mai multe zone din Moldova și Transilvania. Vântul a pus la pământ mai mulți copaci și a luat pe sus un acoperiș de la o clădire din Caransebeș. Meteorologii anunță o noapte plină de averse și vijelii în cea mai mare parte din țară.

Acum câteva ore a fost prăpăd în Cluj, în urma unei furtuni apărute din senin. Mai multe străzi și un centru comercial au fost inundate. Ploaia torenţială a întrerupt şi meciul din prima ligă Universitatea Cluj – Poli Iaşi. Arbitrul a decis că partida va fi reluată mâine, dacă vremea va fi mai bună. În zona de munte a Clujului, vântul a rupt zeci de arbori.

În Sebeș, rafalele de peste 70 de kilometri pe oră au spulberat acoperişul unui bloc şi l-au aruncat pe o altă stradă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Ploaia torenţială şi norii negri au făcut ca mai mulți șoferi să fie nevoiți să se oprească. De asemenea, din cauza vremii capricioase au avut loc mai multe accidente rutiere. În mai puţin de o oră, două maşini au ieşit în decor pe autostrada Bucureşti – Ploieşti. În urma impactului, un bărbat de 63 de ani a fost rănit şi dus de urgenţă la spital.

Nici Moldova nu a scăpat de amenințarea vremii rele. Aici a căzut grindina minute în şir, până când curţile au fost total acoperite. Furtunile se vor intensifica la noapte şi se vor extinde în toată zona Ardealului şi Moldovei, iar mâine vor ajunge şi în zona de sud a țării. Meteorologii anunță că vremea bună revine abia de miercuri.

Cetățenii au primit mesaje RO-ALERT

Locuitorii din localitățile: Alba Iulia, Sebeş, Blaj, Teiuş, Ighiu, Jidvei, Galda de Jos, Şona, Mihalţ, Valea Lungă, Meteş, Daia Română, Stremţ, Sâncel, Şpring, Sântimbru, Ciugud, Bucerdea Grânoasă, Berghin, Crăciunelu de Jos, Cricău, Cergău, Roşia de Secaş, Rădeşti, Cut, Ohaba au primit mesaj RO-ALERT prin care autoritățile anunțau fenomenele meteo extreme.

V.P.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments