Prognoza meteo de Paște

De Înviere va fi o noapte liniștită. Este posibil ca dimineața să fie ceață în zonele centrale, nordice și sudice, cu valori nu preponderent negative, posibil doar în zona montană înaltă. În restul țării contăm pe valori la nivelul minimelor, în jurul la 6-10 grade Celsius. Cel mai cald va fi în zonele sudice, sud-vestice și sud-estice ale țării.

În ziua de Paște, pe litoral va fi vreme frumoasă dar este posibil să apară câțiva nori și câteva ploi slabe. Se vor înregistra 18-19 grade Celsius. În zona de munte, stratul de zăpadă va permite iubitorilor să petreacă acea perioadă pe pârtii, pentru că stratul de zăpadă va fi în continuare prezent: de 40-50 cm în Valea Prahovei, 290 cm la Bâlea Lac, iar la Vârful Omu, 190 de cm. Chiar și la munte vor fi valori de 8-10 grade Celsius.

În Oltenia, Muntenia, Moldova și în partea de vest a țării se vor înregistra 18-19 grade Celsius, fiind considerate valori apropiate, ușor mai coborâte de normalul climatologic.

Luna mai marchează un salt în ceea ce privește valorile de temperaturi, în medie cu 6 grade Celsius față de a doua lună de primăvară și valori în jurul a 22-23 de grade Celsius sunt considerate valori agreabile din punctul de vedere al petrecerii timpului în aer liber.

D.N.

Articole postate de acest autor

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments