Se întorc ploile. COD GALBEN și PORTOCALIU de furtuni, vijelii și grindină

Autoritatea Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi două avertizări de COD GALBEN și PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Avertizarea de COD GALBEN intră în vigoare astăzi la ora 12:00 și se menține până mâine la ora 10:00, iar cea de-a doua avertizare, de COD PORTOCALIU intră în vigoare astăzi la ora 14:00 și se menține până mâine la ora 22:00.

COD GALBEN de instabilitate atmosferică

Avertizarea de COD GALBEN intră în vigoare astăzi la ora 12:00 și se menține până mâine la ora 12:00. Avertizarea cuprinde majoritatea teritoriului țării și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Conform meteorologilor, ”în intervalul menționat, în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Banat, Maramureș și la munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25-40 l/mp.

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată

Această avertizare, fiind a doua emisă de ANM, cuprinde doar județele Botoșani, Suceava, Neamț și Iași și intră în vigoare astăzi la ora 14:00 și se menține până mâine la ora 22:00. Se va manifesta prin vijelii puternice, cu rafale de peste 60-80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Conform meteorologilor, ”în intervalul menționat, în jumătatea nordică a Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 60-80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp și izolat 50-60 l/mp.

Meteorologii au mai menționat și faptul că astfel de fenomene se vor semnala și în Transilvania, dar pe arii restrânse.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments