Vremea 13 aprilie 2021

Astăzi, vremea se va menţine caldă pentru aceasta dată, cu excepţia regiunilor vestice, unde valorile termice, mai scazute decât în intervalul precedent, se vor situa sub media perioadei.

Temperatura medie din timpul zilei va fi de 15 grade. După-amiaza temperatura maximă atinsă va fi de 22 grade Celsius. Vântul va sufla ușor, cu o viteză medie de 12 km/h.

Spre seară, înnorarile se vor accentua treptat în regiunile vestice, sudice şi local în cele centrale, unde vor fi averse, însoţite şi de descarcari electrice cu probabilitate mai mare în Oltenia şi Muntenia.

Pe arii restrânse, cantitaţile de apa vor depaşi 15-20 l/mp. În zona montana înalta, cu precădere a Carpaţilor Meridionali, noaptea se vor semnala precipitaţii mixte.

În restul teritoriului, doar izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificari de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 9 grade.

În Capitală, vremea se va menţine caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorari temporare noaptea, când se vor semnala averse, posibil însoţite de descarcari electrice. Vântul va sufla slab şi moderat iar temperatura maximă va fi de 20-21 de grade, iar cea minima de 7-8 grade.

La munte, vremea se va menţine caldă pentru această dată, cu excepţia Munţilor Apuseni, unde valorile termice, mai scazute decât în intervalul precedent. Dupa orele amiezii, treptat înnorarile se vor accentua în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, unde vor fi averse, posibil însoţite şi de descarcari electrice. În zona montana înalta, cu precadere a Carpaţilor Meridionali, noaptea se vor semnala precipitaţii mixte. În restul zonei montane, mai ales în a doua parte a noaptii, izolat vor fi precipitaţii mixte.

D.N.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments