Cum se completează formularul de intrare/ieșire din țară. Amenzi reduse pentru cei care nu se conformează regulilor

Pentru persoanele care își doresc să intre sau să iasă din țara noastră trebuie să completeze formularul de pe website-ul plf.gov.roPentru persoanele care nu se conformează regulilor, amenzile au fost reduse, de la 2000 la 500 de lei.

Pentru a putea completa formularul disponibil la plf.gov.ro vă trebuie o adresă de e-mail validă cu care să vă faceți cont și să completați formularul. Mai apoi, puteți începe procesul de completare.

Cât durează să completați formularul de intrare în țară

Am decis să facem și noi un experiment și să vedem cât durează ca un român care dorește să intre sau să iasă din țară să completeze formularul. Am completat câmpul cu adresa de e-mail, am fost nevoiți să completăm câmpul Captcha pentru că suntem oameni, și de abia mai apoi am fost redirecționați către pagina principală. Deja s-au dus 3 minute. În următoarele 5 minute am completat toate rubricile care trebuie completate automat pentru a fi validat formularul. În total, aproape 10 minute. Să fie mult? Puțin? Un lucru e cert: atât durează, în medie, ca o persoană să completeze acest formular.

Amenzile pentru persoanele care nu se conformează regulilor au fost reduse, de la 2000 la 500 de lei. Formularul se completează cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România sau în termen de 24 de ore de la trecerea frontierei. Acesta poate fi completat electronic de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator și nu este obligatoriu să fie tipărit.

I.P.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments