O pacientă a spitalului județean Craiova face mărturii cumplite despre cum sunt ținuți pacienții în sala de așteptare

O femeie a mărturisit astăzi prin ce trec mulți pacienți ai Spitalului Județean din Craiova. Femeia, pacientă la rândul ei, a stat mai multe ore în sala de așteptare a spitalului după ce s-a prezentat cu un traumatism la mâna stângă. Pentru medicii spitalului aceasta nu prezenta o urgență, așa că mai putea aștepta. O altă tânără stătea într-un colț și plângea de disperare, însă pe nimeni nu interesa. Toți aveau câte ceva de făcut.

”Este sâmbătă, 2 septembrie 2023, ora 13:05. Sunt în urgența spitalului județean. Am un traumatism la mâna stângă. Mi se face o fișă și mi se spune ca să iau loc în sală. Lumeeee….cât cuprinzi cu ochii. Oamenii vorbesc între ei, disperați, îngrijorați, cu dureri și necazuri. Într-un colț plânge disperată o tânără. Ni se face milă și mai mulți începem să strigăm asistentele. Iese una dintre ele și ne spune că sunt toate paturile ocupate, dar tonul pe care răspunde ”ce, aveți impresia că noi stăm?” lasă de dorit. În urma vociferărilor noastre, se îndură un infirmier să o ia cu un scaun și să o ducă în interior.” – scrie femeia pe Facebook.

Mărturiile femeii nu se opresc aici. Aceasta mai spune că o altă persoană în vârstă stătea cu mâna atârnând, așteptând de la ora 11:00 un medic ortoped. Spitalul era mizerabil, muștele bâzâiau peste tot iar în sala de așteptare era un miros insuportabil, provenind de la toaletele neigienizate.

”O altă persoană în vârstă, cu mâna atârnând, aștepta de la ora 11 un ortoped. Îmi fac socoteala. Dacă el stă de la 11 și este 13:30, eu când voi ajunge să intru? Ascult siderată poveștile fiecăruia, uitând parcă de propria mea durere. Muștele bâzâiau peste tot, mizerie pe jos, miros de urină de la toaletă. Nu se zărește nici o femeie de servici, nici un doctor. Așteptăm într-o sală a disperării și durerii.” – mai scrie femeia.

”M-au văzut trei doctorițe care aveau trei diagnostice diferite, fără să facă o analiză”

Femeia mai menționează că nu este prima ei experiență de genul acesta, prima având loc în august 2022, când s-a prezentat la spital cu o stare de rău. A fost nevoită să aștepte de la ora 22 până a doua zi la ora 4 dimineața pentru a primi trei diagnostice diferite de la trei medici, niciunul neavând niciun temei. Într-un final, femeia și-a rezolvat problema la o clinică privată.

”Nu este prima experiență de genul acesta. Ultima, anul trecut prin luna august, am stat de la ora 22:30 la 4 dimineața. M-au văzut trei doctorițe care aveau trei diagnostice diferite, fără să facă o analiză, un dopller, nimic. În final am plecat pe semnătură, cu o rețetă pentru un unguent antiinflamator. Am avut tromboză pe vas, l-am rezolvat la o clinică cu bani grei.” – mai menționează femeia în postarea sa.

Pacienta cere în final ”puțin respect, decență, compasiune.”

M.D.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments