Premierul Florin Cîțu a anunțat noile restricții, care vor fi aplicate începând de duminică

Ieri, 25 martie 2021 a avut loc ședința Guvernului unde s-au aprobat noile restricții, care vor intra în vigoare de duminică, 28 martie 2021.

Premierul a anunțat că restricțiile prevăzute în Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență vor intră în vigoare doar duminică, din cauza timpului foarte scurt de implementare: ”Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie. – a anunțat Premierul României pe o rețea de socializare.

Guvernul României a aprobat noi măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19 în rândul cetățenilor. Acestea (n.r. măsurile) au fost propuse de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, după o ședință avută în data de 25 martie 2021. Oamenii nu vor mai avea voie să circule pe stradă după ora 20:00 fără motiv, iar magazinele se vor închide la ora 18:00.

Printre deciziile luate joi, se numără și faptul că în localitățile unde incidența cazurilor de coronavirus este mai mare de 4 la o mie de locuitori, dar mai mică de 7,5 la mie, se va reduce valul de circulație până la ora 20:00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar, în localitățile unde se depășește pragul de 7,5 la mia de locuitori, măsura va fi valabilă pentru întreaga săptămână.

Același lucru se întâmplă și cu magazinele. Unde incidența din ultimele 14 zile este mai mare de 4 la mia de locuitori dar nu depășește pragul de 7,5 la mie, acestea (n.r. magazinele) se vor închide la ora 18:00 doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar unde incidența cazurilor de covid depășește pragul de 7,5 la mia de locuitori, măsura va fi valabilă pentru întreaga săptămână.

Activitatea sălilor de fitness și sport este suspendată în localitățile unde se depășește pragul de 4 la mia de locuitori, iar măsura va înceta atunci când în localitate, incidența cazurilor COVID-19 din ultimele 14 zile va fi sub 3,5 la mie.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments