Primele declarații ale ministrului sănătății după confirmarea Omicronului în România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a făcut primele declarații, după confirmarea primelor cazuri de infecție cu varianta Omicron în România. Acesta a anunțat că urmează o analiză rapidă a situației și a eventualelor măsuri pentru evitarea ca această tulpină să se răspândească în România.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat pentru astăzi o întâlnire cu ministrul Sănătății, cu reprezentanții DSU și cei ai Centrului de Control al Bolilor Transmisibile.

Vom face o analiză rapidă a situaţiei şi a eventualelor măsuri care vor fi luate, pentru a limita posibilitatea ca această tulpină să se răspândească rapid în România. Trebuie să luăm măsuri care pot fi temporare până ne lămurim ce este cu această tulpină. Avem xtrem de puţine informaţii cu privire la evoluţia pacienţilor infectaţi cu această boală. Ce putem să spunem este că, în cazul celor două persoane care au fost infectate simptomele sunt uşoare, a declarat Alexandru Rafila la Centrul expozițional Romexpo din București.

Ministerul Sănătăţii a anunţat aseară că primele două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România. Este vorba despre un bărbat şi o femeie, pacienţi din Vaslui şi Braşov, asimptomatici, care s-au întors pe 30 noiembrie cu cursa specială din Africa de Sud.

Autorităţile mai au în lucru o suspiciune, unul dintre sportivii echipei de rugby din Baia Mare, confirmat cu coronavirus.La acesta secvențierea nu a fost încă finalizată.

D.N.

Ne găsiți și pe Google News!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments