Reacția OMS după ce un câine a fost contaminat cu variola maimuței

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut ieri persoanelor infectate cu variola maimuţei să evite expunerea animalelor la virus, după un prim caz raportat de transmitere de la om la câine, scrie presa internațională.

În revista medicală ”The Lancet” de săptămâna trecută, jurnaliștii au scris că doi bărbați infectaţi cu variola maimuței au transmis virusul la câine. Este primul caz din lume când se întâmplă acest lucru, astfel că toată populația globului a fost pusă pe jar. Potrivit acestora, este vorba despre doi bărbaţi care locuiesc în aceeaşi locuință şi care fac parte din comunitatea LGBTQ. La 12 zile după ce au fost depistaţi cu variola maimuţei, aceştia au observat simptome îngrijorătoare, în principal leziuni, pe pielea câinelui lor. În urma analizelor genetice, acesta a fost declarat, la rândul său, infectat cu virusul. Cei doi au declarat că au dormit în acelaşi pat cu animalul.

Reacția OMS: ”primul caz raportat de transmitere de la om la animal

„Acesta este primul caz raportat de transmitere de la om la animal (…) şi credem că este prima dată când un câine este infectat”, a declarat Rosamund Lewis, din cadrul OMS pentru presa românească.

Potrivit unui bilanţ al OMS, 31.665 de cazuri de variola maimuţei, între care 12 decese, au fost înregistrate în întreaga lume.

D.N.

Articole postate de acest autor

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments