Risc mare de boală neuronală dacă ești vaccinat cu Johnson&Johnson

Agenția Americană a Medicamentelor a anunțat că există un risc mare de dezvoltare a unei maladii neurologice pentru persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson, după ce au depistat 100 de persoane că au o afecțiune neurologcă rară, datorată acestui tip de vaccin.

O persoană a murit din cauza sindromului Guillain-Barré, după ce a fost vaccinată cu vaccinul anticovid Johnson&Johnson. Sindromul Guillain-Barré este o afecţiune a nervilor periferici, caracterizată printr-o slăbire sau o paralizie progresivă, care începe cel mai adesea la nivelul picioarelor şi care urcă şi afectează uneori muşchii respiraţiei, iar apoi nervii de la nivelul capului şi gâtului.

Această maladie afectează anual între 3.000 şi 6.000 de persoane în Statele Unite. Şansele ca acest lucru să aibă loc sunt foarte mici, iar nivelul cazurilor raportate depăşeşte uşor rata de bază a incidenţiei la nivelul populaţiei generale. Agenţia americană FDA anunţă, în acest avertisment, că în majoritatea cazurilor aceste simptome apar în primele 42 de zile de la vaccinarea cu Johnson & Johnson.

Pentru persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson este necesar să consulte de urgenţă un medic, atât în cazul unor dificultăţi la mers, îngiţit sau mestecat, cât şi în cazul unor probleme de vorbire, vedere dublă sau incapacitatea de a-şi mişca ochii.

FDA dă însă asigurări că ”beneficiile acestui vaccin sunt clar mai importante decât eventuale riscuri”. De asemenea, laboratorul farmaceutc J&J a dat ieri asigurări că ”Şansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte mici, iar nivelul cazurilor raportate depăşeşte doar cu o marjă mică nivelul de bază în rândul populaţiei generale.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments