Anunț înșelător pe Google : ”Dacă veți completa un sondaj puteți câștiga un Samsung S10!”

Astăzi, 16 aprilie 2021 circulă în mediul online o farsă, de care Google nu pare să aibă habar, iar escrocii își fac ”treaba” nestingheriți.

În încercarea de a accesa un site SECURIZAT, înainte ca acesta să se încarce ne-a apărut reclama ”Stimate utilizator al Chrome, sunteți cel mai norocos vizitator al acestei zile. Vă rugăm să completați acest mic chestionar, și în semn de mulțumire vă vom oferi șansa de a câștiga un Samsung Galaxy S10!”.

 

Am decis să intrăm în jocul acestora, și am apăsat pe ”Continuă”. Noi nu vă sfătuim să faceți asta dacă nu aveți un sistem antifraudă instalat pe dispozitiv. În cadrul ”chestionarului” au fost incluse 4 întrebări, printre care ne-au întrebat ce browsere folosim, cât de des folosim Google Chrome, sau cât de mulțumiți suntem de versiunile anterioare ale browserului Google Chrome și cât de des folosim internetul.

La final ne-a apărut mesajul: ”Vă mulțumim pentru participare, astăzi avem următoarele produse: Vineri, 16 aprilie 2021. Puteți alege doar (1) produs din lista de mai jos.”, în condițiile în care un singur produs era afișat, acela fiind Samsung Galaxy S10. Sub telefon, ne arată prețul obișnuit, care indica 4800 de lei iar sub prețul obișnuit ne arată ”Timp limitat : 9 Lei.” Sub aceste detalii, sunt afișate 143 de reacții la ”postare” și sunt și multe comentarii, cel mai probabil care nu sunt reale, care au menirea de a convinge cititorii că acest anunț este unul real și că lumea chiar primește acest telefon.

Lână telefon apare un buton verde închis pe care scrie ”Click aici.” Am făcut ceea ce ni s-a spus, și a fost afișată o pagină ce conținea o imagine cu telefonul, și cu anunțul că ”În acest moment 22 de persoane vizualizează această ofertă.”, iar alături de anunț și imagine stă un câmp ce trebuie completat cu adresa de e-mail. După introducerea adresei de e-mail suntem redirecționați către o altă pagină ce conține câmpuri ce trebuiesc completate cu datele personale. Printre aceste date se numără Numele și prenumele, adresa, orașul, codul poștal, țara și numărul de telefon. Nu dați NICIODATĂ datele dvs personale pe site-uri nesigure sau care trezesc suspiciunea că nu ar fi reale sau vă pot frauda. Site-urile sigure arată în bara de link la început un lacăt blocat, iar cele nesigure nu au nimic în bara de link.

 

Printre comentariile lăsate de ”utilizatori” sunt și ”O doamne, a venit astăzi! Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc!!!” sau ”Sunteți extraordinari! Mulțumesc mult!” sau ”Al meu a ajuns astăzi. Mulțumesc pentru Galaxy!!!” dar și multe alte comentarii, toate postate ATENȚIE acum un minut.

 

 

 

 

Vă sfătuim să nu vă lăsați înșelați de aceste postări false și nu vă dați niciodată datele dvs personale, decât unde știți că este sigur și nu puteți fi înșelat.

 

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments