Constănțenii testează și ei autobuzul cu hidrogen

Premieră pentru constănțeni, care au primit pentru a testa și ei autobuzul alimentat cu hidrogen. Mașina viitorului poate parcurge 350 de km cu o singură încărcare, iar alimentarea se face și ea foarte rapid. Autobuzul de ultimă generaţie a fost lansat în lume în urmă cu doi ani şi reprezintă vârful de lance în domeniul transportului public fără emisii nocive.

Hidrogenul necesar pentru propulsie este stocat în stare gazoasă, în rezervoare, care sunt plasate pe acoperișul autobuzului. De acolo, hidrogenul este ars şi generează curent electric pentru motor.  Autobuzul inovator dispune de climatizare pe tot parcursul anului. Vara menține răcoare, iar iarna temperatura de confort este controlată computerizat.  De asemenea, vehiculul inteligent le garantează pasagerilor confortul, iar zgomotul este redus în timpul deplasării.

Autobuzele inteligente circulă deja în ţări precum, Germania şi Italia. Iar Olanda, Suedia şi Austria au plasat comenzile şi aşteaptă să dea drumul transportului ecologic pe bază de hidrogen. De asemenea, în România, și Brașovul a testat autobuzul, săptămâna trecută.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments