Donald Trump va da în judecată Facebook, Google și Twitter

Donald Trump va da în judecată cele trei mari companii, acuzându-le că practică ”o cenzură ilegală și neconstituțională.” Conturile fostului președinte american au fost suspendate de pe rețelele sociale, în urma asaltului din ianuarie asupra Capitoliului de la Washington.

Astăzi, alături de America First Policy, depun, în calitate de principal reprezentant, o acţiune colectivă majoră în justiţie împotriva giganţilor Facebook, Google şi Twitter, precum şi împotriva directorilor executivi Mark Zuckerberg, Sundar Pichai şi Jack Dorsey, a declarat fostul președinte.

Într-o conferință de presă la clubul său de golf din New Jersey, Trump a adăugat că „solicită încetarea cenzurii ilegale și neconstituțioale„.

Trump a fost interzis pe reţele de socializare ale giganţilor digitali din cauza unor declaraţii pe care le-a făcut într-un discurs, înaintea asaltului sângeros de la Capitoliul la 6 ianuarie anul acesta.

Echipa miliardarului susţine că acesta a fost redus la tăcere din cauza ideilor sale conservatoare. Reţelele de socializare care i-au interzis accesul subliniază însă că au luat această decizie din motive de securitate, în urma atacului sângeros de la Congresul Statelor Unite.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments