Google oferă 1.200 de burse pentru certificate în domeniul IT

Google a anunțat că sunt disponibile 1.200 de burse în România pentru certificate în domeniul IT, acestea (n.r. certificatele) fiind recunoscute de către angajatori și experți în industrie. Compania vine în ajutorul acelor oameni care își doresc a dezvolta noi competențe, având în vedere că un studiu recent arată că mai bine de 90 de milioane de oameni apți de muncă din Europa vor avea nevoie de aceste burse.

Google anunță disponibilitatea a 1.200 de burse în România pentru obținerea de certificate în domeniul IT, în cadrul a două proiecte. Bursele vor fi acordate cu ajutorul organizațiilor partenere și vor fi utilizate pentru urmarea de cursuri specializate de pe platforma Coursera, Google acoperind costul cursurilor.

Cursurile pot fi absolvite în mai puțin de 6 luni, nu necesită experiență anterioară, și sunt recunoscute de către angajatori și experți în domeniu.

Unul dintre proiecte se numește DIGITAL WOMEN, realizat de fundația Educating for an Open Society Romania, cu sprijinul INCO, în cadrul căruia vor fi acordate burse către 755 de femei care-și doresc o carieră în programare. Proiectul se adresează femeilor aflate în șomaj sau celor care ocupă locuri de muncă de specialitate.

Bursele sunt destinate pentru urmarea programului ”IT Support Specialist Certificate” dezvoltat de GOOGLE, găzduit pe platforma COURSERA.

Al doilea program anunțat este cel derulat de fundația ”Leaders”, organizație parteneră Grow with Google, care va distribui în România 500 de burse finanțate de GOOGLE. Acestea (n.r. bursele) vor putea fi folosite pentru a urma cursuri într-unul din cele 4 programe disponibile: IT Support, Data Analytiscs, Project Management, UX Design. Bursele se adresează tinerilor profesioniști și studenților.

„Proiectele pe care le dezvoltăm în România alături de partenerii noștri sunt un sprijin pentru cei afectați de schimbările economice profunde prin care trecem, un mod prin care să dobândească competențele necesare pentru job-urile viitorului. Acestea sunt parte din programul ”Grow with Google”, prin care sprijinim oamenii să-și dezvolte competențele digitale. ”Grow with Google” a fost lansat în România în urmă cu 5 ani, iar până în prezent am pregătit peste 250.000 de persoane.”, a declarat Dan Oros, Head of Marketing Google Romania, pentru un ziar național.

D.N.

3 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments