O companie a anunțat că renunță la producerea de telefoane mobile

După luni la rând când oficialii companiei au negat zvonurile despre o ieșire de pe piața smartphone-urilor, LG a anunțat astăzi că renunță să mai concureze pe piața dispozitivelor mobile.

În funcție de regiune și de ritmul vânzărilor, telefoanele LG care sunt acum pe piață vor mai rămâne disponibile pentru achiziție, dacă utilizatorii chiar doresc să cumpere telefoane despre al căror suport nu se știe cum va continua. Momentan până la această oră nu au fost anunțate disponibilizări. În schimb, cei de la LG spun că deciziile privind forța de muncă vor fi luate local, în fiecare regiune, în funcție de particularitățile afacerilor desfășurate de companie.

Oficial, producătorul coreean spune că renunță la smartphone-uri pentru a se putea concentra pe alte zone de viitor, precum componente pentru vehicule electrice, case inteligente, inteligență artificială, etc, potrivit unei prese naționale.

Ieșirea LG de pe piața smartphone-urilor nu reprezintă o surpriză, având în vedere că în ultimii ani, divizia de smartphone-uri a acesteia a operat constant pe pierdere. Asta deși, la începutul anului acesta, oficialii companiei spuneau că încearcă să revină pe profitabilitate în 2021.

Anii de glorie ai LG pe piața smartphone-urile au fost cei în care compania producea device-uri pentru seria Nexus, a celor de la Google, înainte ca Google să-și facă propria divizie de hardware. LG a fost mereu unul dintre cei mai inovatori producători de smartphone-uri, însă asta nu s-a concretizat la nivel financiar.

Compania coreeană trebuia să lanseze anul acesta o serie de  smartphone-uri care-și măreau suprafața prin rularea ecranului. Cel mai probabil, acesta nu va mai fi scos pe piață niciodată.

D.N.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments