Zuckerberg amenință că ar închide Facebook și Instagram în Europa chiar de anul acesta

Facebook și Instagram ar urma să nu mai existe în Europa de anul acesta, dacă o lege europeană nu va fi schimbată pentru a preveni acest lucru.

Meta, noua denumire a companiei Facebook care deține și Instagram așteaptă anul acesta o decizie definitivă din Europa pentru procesarea datelor europenilor pe serverele Facebook din SUA. Dacă procesarea este respinsă, Facebook și Instagram nu vor mai putea funcționa în Europa, prin urmare utilizatorii europeni nu vor mai avea acces la cele două platforme.

 

Situația nefavorabilă în care se află Meta acum este că transferurile transatlantice de date, reglementate prin Privacy Shield și alte modele de acorduri pe care le-a folosit sau le folosește și în prezent Meta sunt supuse în prezent unui control intens în Uniunea Europeană.

În raportul său anual către Comisia pentru valori Mobiliare și Burse din Statele Unite ale Americii, Meta avertizează că dacă nu se adoptă un nou cadru și acesteia nu i se mai permite să utilizeze modelele actuale de acorduri, probabil, spune compania, nu va mai putea oferi multe dintre produsele și serviciile cele mai semnificative ale sale, incluzând astfel și Facebook și Instagram.

P.N.

3 5 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments